دیابت بارداری چیست؟
به افزایش قند خون در دوران بارداری اطلاق میشود. در دوران بارداری جفت هورمونی ترشح میکند که ترشح انسولین را متوقف میکند و عامل افزایش قند خون است.
آیا میدانید علائم این بیماری چیست؟
معمولا در خانمهای بارداری که مبتلا به دیابت هستند علائم خاصی بروز نمیکند و بیماری آنها پس از تست قند خون ناشتا و یا آزمایش تحمل گلوکز که در هفته 24 و 28 تشخیص داده میشود. در موارد نادری خانمهای باردار علائمی نظیر افزایش تشنگی و تکرر ادرار را تجربه میکنند.
آیا علل ایجاد دیابت بارداری را میدانید؟
این نوع بیماری معمولا به خاطر تغییرات هورمونی دوران بارداری رخ میدهد. جفت هورمونی را تولید میکند که حساسیت سلولها را نسبت به اثر انسولین کم میکند.خانم هایی که در حین بارداری اضافه وزن دارند یا با اضافه وزن اقدام به باردار شدن میکنند بیشتر در معرض خطر ابتلاء به این نوع از دیابت هستند.
آیا ریسک فاکتورهای این بیماری را میشناسید؟
ریسک فاکتورهای این بیماری شامل اضافه وزن، سن بالای 25 سال، ابتلاء به دیابت بارداری در گذشته، تولد نوزادی با وزن 4.5 کیلوگرم در گذشته، ابتلاء به دیابت نوع دو در خانواده و ابتلاء به سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) میباشد.
آیا میدانید عوارض این بیماری چیست؟
این نوع از دیابت چنانچه کنترل نشود منجر به عوارض و مشکلاتی برای مادر و نوزاد خواهد شد که این عوارض شامل موارد ذیل میباشد:
- زایمان زودرس
- اضافه وزن هنگام تولد
- افزایش ریسک ابتلاء به دیابت نوع دو در آینده
- کاهش قند خون
- مرده زایی
- یرقان
همچنین عوارضی مانند افزایش فشار خون در حین بارداری (پره اکلامپسی) و دیابت نوع دو برای مادر اتفاق خواهد افتاد که در این صورت میبایست به صورت سزارین انجام شود.
منابع علمی:
acog.org/Patients/FAQs/Gestational-Diabetes
mayoclinic.org/diseases-conditions/gestational-diabetes/diagnosis-treatment/drc-20355345